CÂT DE DES TREBUIE SĂ ÎMBRĂȚIȘEZI COPILUL TĂU?

Număr de câte ori să-ți îmbrățișezi copilul, s-a stabilit că cel puțin 8-12 îmbrățișări sunt esențiale zilnic. Acestea pot fi rapid, sau un drăguț frumos, sau o simplă îmbrățișare dimineață. Cheia este să petrecem timp fizic , profund și implicat împreună cu copilul  pentru o sănătate fizică și psihică!

1. Stabiliți o conexiune interioară, vă conectați real cu copilul

Atunci când o persoană care răsfață sau este răsfățat într-o îmbrățișare îndelungată cu cineva drag  timpul stă în loc, nu se mai pot gândi la altceva și doar starea dată de îmbrățișare contează.  Aceaste momente vă pot permite să vă conectați  realmente cu copilul dvs. și să vă bucurați  de cât de bine cum se simte celălalt.  În timpul îmbrățișării are loc și un transfer de empatie.

2. Îmbrățișarea învață copilul să dea și să primescă

În timp ce mulți copii(și mai cu seamă copii speciali) au probleme în perioada de formare cu înțelegerea modului de a-și împărtăși propriile  stări,  de a împărți propriile jucării sau de a oferi o jucărie  unui alt copil din grup, o îmbrățișare poate începe să stabilească această emoție treptat. Uneori, copiii nu vor să fie îmbrățișați și ei, vor doar să ofere.  Este complet bine și puteți încerca din nou în alt moment. În timp ce îmbrățișarea este un act de a da, este și un act de primire și ambele persoane trebuie să împărtășească acest lucru(vedem adesea părinți care forțează copii să îmbrățișeze un alt copil ceea ce poate răni emoțional un copil, el poate interpreta că nu contează ce simte el).  Nu forțați copilul  să vă îmbrățișeze  ci arătații dragostea necondiționat și copilul dvs. vă va surprinde cu o îmbrățișare când vă așteptați cel mai puțin.

3. Îmbrățișarea este o relaxare simplă a mușchilor corpului

Transferul empatiei care rezultă dintr-o îmbrățișare relaxează întreg corpul bursc,  permițând mușchilor să-și piardă tensiunea. Cu toții am avut surpriza  să  vedem cum o simplă îmbrățișare ne-a schimbat ziua sau ne-a făcut să uităm de dureri sau de probleme. Îmbunătățirea stării de spirit influențează metabolismul, ceea ce poate ajuta și la îmbunătățirea circulației sângelui.

4. Reducerea substanțială a stresului

Există un motiv puternic pentru care medicii, psihologii  și asistenții  insistă ca bebelușii să fie luați în brațe imediat după naștere de catre mamă. Asta ajută la echilibru emoțional al copiului, crează sentimentul de siguranță si reduce stresul. Ei bine, același motiv se aplică și pentru îmbrățișări, chiar dacă contactul este diferit beneficiile se păstrează. Sentimentul de a avea pe cineva aproape de tine – în special pe cineva caruia îi pasă de tine – sfârșește, de asemenea, să declanșeze eliberarea de oxitocină în corp, care joacă un rol vital în reducerea stresului si creșterea stării de spirit pozitive.

5. Consolidarea imunității organismului

Nu, aceasta nu este o statistică a medicamentului alternativ, ci un fapt medical dovedit. Modelul de a da o îmbrățișare este ceea ce implică direct sistemul imunitar. Deoarece o îmbrățișare sfârșește cu o persoană care aplică presiune asupra sternului celeilalte persoane, această presiune ajunge și prin stimularea glandei timusului localizate în aceeași regiune. Această glandă este responsabilă pentru menținerea nivelului optim de anticorpi și celule albe din sânge, ceea ce vă  ajută să vă protejați de orice infecții și boli.

6. Te face să te simți fericit instantaneu

Nu lăsați o îmbrățișare cu un zâmbet mare? Acest lucru este absolut natural și o simplă îmbrățișare poate face minuni în reducerea oricărei furii sau a sentimentelor de singurătate prin creșterea imediată a nivelului de serotonină.

7. Ajută la creșterea autodisciplinei

Oricât de surprinzător ar părea, îmbrățișarea îi ajută pe copii să-și înțeleagă greșelile și comportamentul eronat mult mai bine decât folosirea unui băț sau administrarea unei pedepse. Este necesar copiii să știe că, în ciuda greșelilor lor, ei sunt încă iubiți și doriți . Acest lucru îi va face să accepte mai mult sfaturile tale ca părinte!

8. Crește comunicarea părinte copil

De multe ori, copiii, precum și adulții, pot avea dificultăți în a transmite modul în care se simt. Motivele din spatele necomunicării  ar putea fi de asemenea copilărești  cum ar fi teama că ar putea fi ridiculizați sau pedepsiți.  Acolo unde cuvintele ar putea eșua, o îmbrățișare simplă poate aduce liniște și empatie, permițând copiilor să se deschidă cu ușurință și să vă povestească fără să-i cereți dvs asta. Acesta este cel mai eficient mod de deschiderea comunicării.

9. Dezvoltă o  stimă de sine sănătoasă

Tendința de a împărtăși iubirea cu încredere și fără teamă este ceea ce ajută un individ să se simtă bine cu sine. Primirea unei îmbrățișări face ca un copil să se simtă validat, în timp îl face să se simtă bine și  atunci când îl dă și altcuiva o îmbrățișare. Acest lucru poate insufla un sentiment al valorii încrederii în sine.

10. Elimină teama și  sentimentul  de siguranță

Copiii noștri trebuiesc  pregătiți  pentru  marea lume  diferită, diversă, dificilă și uneori dură. Oricât de încrezători ar părea, fiecare persoană își dorește un loc în care să poată fi sigură că este în siguranță. O îmbrățișare simplă poate aduce această emoție și poate înlătura din interior orice sentiment de teamă nefondată. Căldura siguranței tale este confortul pe care copilul îl va purta permanent cu el!

Câteva sfaturi utile pentru părinți pentru a vă asigura mereu de faptul că  copilul dvs. primește suficient de multă îmbrățișare într-o zi:

Integrarea îmbrățișărilor în obiceiurile de zi cu zi este o modalitate bună de a comunica

  • Faceți un obicei din a vă îmbrățișa copilul când se trezește
  • Lasați-l să vă îmbrățișeze când urcă în mașină sau intră în grădiniță/școală
  • Primul lucru când vă regăsiți: Dă-i o îmbrățișare strânsă după ce se întoarce acasă de la grădinițășcoală
  • Îmbrățișați-vă și gâdilați-vă  unii pe alții  înainte de a culcare
  • Dă-i micuțului tău o îmbrățișare strânsă atunci când manifestă un comportament bun
  • Dați-i copilului o îmbrățișare imediat ce a cerut scuze pentru un comportament neplăcut
  • Folosiți balsamul unei îmbrățișări dacă micuțul dvs. începe să plângă
  • În cazul în care sfârșești prin a-ți zgâlțâi copilul, urmărește imediat o îmbrățișare

Vă îmbrățișez cu drag!

SANDA GLIGU

Psiholog cu dublă competență: Psihologie Clinică și  Psihologie Educațională, Consiliere Școlară și Vocațională

Shopping Cart