DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Dans și Mișcare)

Multe lucrări de cercetare și studii au susținut efectele pozitive ale terapiei cu mișcări de dans asupra persoanelor cu autism.

Terpaia prin miscare și dans și-a pus recent amprenta ca opțiune de tratament viabilă pentru persoanele cu autism. Terapia prin mișcare prin dans folosește mișcarea pentru a spori emoțiile, comportamentele și abilitățile motorii. Persoanele cu TSA (tulburare de spectru autist) sunt adesea lipsite sau nu sunt conștiente de mintea și corpul lor, motiv pentru care apar adesea si acele momente de autoviolentare. DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) ca formă de etrapie desprinsă din  Dance Movement Therapy folosește senzații corporale pentru a stimula și restabili legătura minte și corp, ceea ce la rândul său îi ajută să intre în armonie. 

 DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)are multiple  beneficii, terapia prin dans și mișcare coordonată poate ajuta persoanele cu autism în diferite moduri. 

Avantajele terapiei DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)sunt extrem de numeroase, dintre cele mai relevante amintim:

 • Îmbunătățește atenția și concentrarea.
 • Ajută persoanele cu autism să-și exprime emoțiile prin mișcare.
 • Ajută la creșterea interacțiunii lor sociale.
 • Poate ajuta să-și  dezvolte abilități de comuni care, folosind imitarea mișcărilor repetitive în care se angajează persoana respectivă.
 • Ei învață diferite tipare de mișcări necesare activităților zilnice.
 • Sesiunile de grup sunt cele mai bune pentru a dezvolta abilități de comunicare și sociale.
 • Secvențele coregrafiate pot ajuta la îmbunătățirea abilităților de memorie și recapitulare.
 • Atingerea în timpul terapiei ajută la reducerea sensibilității la atingerea fizică și ajută la creșterea încrederii.
 • Imagine corporală îmbunătățită.
 • Ajută la dezvoltarea conștientizării corpului și promovează bunăstarea generală.
 • Diferitele planuri de mișcare în timpul terapiei ajută la stimularea abilităților de comunicare verbală.
 • Îi ajută să învețe prin oglindirea și dezvoltarea încrederii.
 • De asemenea, ajută la întărirea abilităților motorii fine.
 • Oferă o alternativă plăcută pentru persoanele cu TSA pentru a-și exersa/dezvolta abilitățile sociale, ceea ce îi ajută să înțeleagă în continuare emoțiile și sentimentele altor persoane și modul corect de interacțiune.
 • Ei învață să dezvoltea empatia/compasiunea
 • Dezvoltă adaptabilitatea reducând rigiditatea/crizele la schimbare rutinei(pecifică lor)

 DEM  Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)presupune  creșterea armoniei minte-corp. Ajută copiii cu autism, sprijinindu-i să le creasă rata de  conștientizare a  minții și a corpului, care este adesea destabilizată în TSA, sporind astfel armonizarea interiorului cu exteriorul.

DEM AUTISM  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) este făcută  într-un cadru de terapie prin dans și deci,  nu este abordată ca  un exercițiu de mișcare si atât, în DEM Therapy se combină  mișcarea cu emoția.  Acțiunile, fluiditatea și mișcarea sunt interpretate mai mult ca un limbaj în cadrul terapiei.  Terapeutul , care este un specialist comportamental si artistic, răspunde mișcărilor, evaluează limbajul corpului, comportamentele nonverbale și expresiile emoționale pentru a dezvolta intervenții care vor răspunde nevoilor specifice ale copilului. Mișcarea este principalul mod în care terapeuții de dans observă, evaluează și implementează intervenția terapeutică.

Unsprezece studii au menținut rezultatul încurajator al  în autism. Programul DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) ca parte a  DMT Dance Movement Therapy în Autism constă în dezvoltarea unui canal de exprimare a emoțiilor variate prin care poate trece un copil cu autism, încurajarea interacțiunii de grup, promovarea comunicării interpersonale, încurajarea contactului vizual și dezvoltarea stimei de sine. Terapeutul va folosi mișcarea pentru a ajuta copilul să realizeze integrarea emoțională, cognitivă, fizică și socială. Beneficiile  DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) sunt asociate și cu  reducerea stresului și gestionarea emoțională ce concură la buna dispoziție.  Studiile arată că mișcarea și emoția sunt interconectate, această  formă de terapie DEM  Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans  este o expresie creativă  ce poate contribui prin frecventare și la  îmbunătățirea abilităților de comunicare ceea ce sporește incluzunea socială. Mișcarea poate exprima aspecte ale personalității copilului dvs.  care de exemplu dacă este non verbal este greu de perceput în exprimarea lui.

Beneficiile DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) pentru sănătatea fizică

 Mișcarea coordonată înseamnă sănătate, de această mișcare în general persoanele cu autism sunt văduvite.

Terapia DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)  oferă copiilor și tinerilor speciali, care de regulă din cauza simptomatologiei specifice( nu răspuns întotdeauna la comandă, nu au o coordonare motrică bună, nu respectă regulile, poate nu verbalizează) nu sunt acceptați în cluburi de dans sau sportive  să poată face organizat mișcare și atunci acest program le oferă beneficii de bază pentru sănătate și relaționare socială deoarece se mișcă activ, frumos și coordonat într-un mediu plăcut si sigur.  Atât dopamina cât și endorfinele(care se eliberează prin mișcare)  sunt responsabile pentru a face oamenii să se simtă mai bine, mai fericiți iar DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)  asta urmărește și oferă.

Beneficii DEM  Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Danspentru sănătatea mintală

Terapia prin dans  oferă o oportunitatea de asociere, de a fi  cu cineva și de a vă împărtăși emoțiile.  Neuronii oglindă ai creierului sunt folosiți în beneficiul nostru în terapia prin dans. (TedxTalks, 2013). În terapia DEM Therapy(Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Danscopiii sau tinerii copiază exercițiile făcute de terapeut și schimbă rolurile pentru a deține controlul. Neuronii oglindă ne ajută să empatizăm unii cu alții, iar exercițiile de oglindire îi ajută pe copii sau tinerii cu TSA  să se deschidă și să se simtă confortabil atunci când schimbă rolurile.

Cine va face cu copilul meu  DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)?

ARTAADHD  abordează recuperarea terapeutică multimodală doar cu profesioniști desăvârșiți.  Pentru acest program ARTAADHD colaborează cu un terapeut școlit în colegiile americane și cu experiență de 30 de ani  în lucrul cu copiii speciali abordând programe de recuperare diverse de la comportament la artă.

Terapeutul care abordează programul DEM AUTISM (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) la ARTAADHD  este Rădița Casapu, absolventă College of St. RoseAlbany, New York, USA Master’s Degree Program in Special Education ; Sage College Troy, New York, USA  Applied Behavior Analysis Certificate.  Terapeut desăvârșit  și-a dedicat întreaga viață copiilor speciali, menționăm doar câteva din realizările profesionale pentru a vă ajuta să vă faceți o idee despre cine va lucra cu copilul dvs acest program:

Anderson Center for Autism Staatsburg, New York, USA

 • Special Education Teaching Staff
 • Director of Anderson School French Club
 • Director of Performing Arts Club

Ulster-Greene ARC  Catskill, New York, USA

 • Rehabilitation Counselor                                   
 • Adult Education Teacher

Palm Beach School for Autism  Lake Worth Florida SUA

 • Special Education Teacher
 • Director of Performing Arts
 • Director of Aftercare                                                                                                                                                              

Când  pot începe cu copilul meu DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)?

Terapia de dezvoltare emoțională prin mișcare și dans este un instrument simplu, neinvaziv,  plăcut și extrem de distractiv, care se recomandă și poate fi utilizat împreună cu terapia celelalte tipuri  de terapii de recuperare pentru a-i spori beneficiile. Nu există o vârstă minimă sau maximă pentru începrea DEM Therapy  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans), acest tip de terapie se face pentru a îmbunătăți unele simptome ale mișcării asociate autismului, puteți începe oricând copilul dumneavoastră atinge o vârstă în care se simte confortabil cu mișcarea. Chiar și persoanele nonverbale dacă sunt cooperante/ nonviolente și iubesc mișcarea pot beneficia de terapia DEM Therapy  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans).

Pot face DEM Therapy  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans) și acasă?

Deoarece copiii cu autism sunt diferiți, ei reacționează diferit la orice tip de terapie, terapeutul nu vă va cere să executați toate mișcările acasă cu copilul dar  se poate să ceară să faceți câteva exerciții și activități simple acasă, dacă nu puteți atunci este recomandat să limitați terapia la sesiunile de terapie cu terapeutul DEM Therapy  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)

Cum înscriu copilul/tânărul  la terapie DEM Therapy  (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)?

Sunați la tel: 0723361199 pentru a programa  evaluarea  copilului/tânărului de către specialistul în DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)?

La evaluare,  specialistul DEM Therapy (Dezvoltare Emoțională prin Mișcare și Dans)va alcătui o listă cu potențialul si nevoile copilului după care va alcătui un plan cu obiectivele de atins urmănd să le armonizeze prin dans și mișcare pentru a le atinge.

Relații și înscrieri la tel: 0723361199

sau

email: office@autismartaadhd.ro

www.autismartaadhd.ro

Vă așteptăm să le dezvoltăm împreună o viață sănătoasă pentru copiii si tinerii noștri speciali, ei merită asta!

#danstherapyautism #terapieprinmiscareautism #arttherapyautism #mișcareautism #dansautism #emoțiiautism #emoții mișcareautism #autismartaadhd #centruautism #terapiiautism

Shopping Cart