PĂRINTE SPECIAL, NU EȘTI SINGUR!

Din păcate 8 din 10 familii cu copii speciali divorțează. În majoritatea cazurilor mamele sunt cele la care se stabilește domiciliul copilului indiferent de tipul de tutelă comuna sau exclusivă. Aceste mame cu copii speciali datorită simptomatologiei specifice diagnosticului copilului lor (autism, Down, Retard, Cornelia de Lange sau alte tulburări psihologice grave), nu pot lăsa copilul acasă singur (indiferent de vârstă) să meargă la cumpărături. Mamele merg peste tot însoțite de copilul lor special care dezvoltă crize de plâns, anxietate, tantrum, heteroagresivitate sau agresivitate iar mediul social le este din păcate ostil etichetându-l și marginalizându-i. Acestea în vremuri normale, în acest context de CORONAVIRUS, mamele de copii speciali trebuie să iasă din casă să-și facă cumpărături iar copiii lor dezvoltă crize și ating în incoștiența lor totul apoi ling, bagă mâinile în guriță/nas, ochi; dezvoltă crize la schimbarea rutinei și se tăvălesc efectiv pe jos în magazine, pe stradă iar riscul în aceste condiții de a se infecta cu bacterii și virusul ce s-a transformat în flagel este extrem de mare.

ARTAADHD dorește cu ajutorul comunității Fă bine să strângem o comunitate de voluntari care să facă cumpăraturile săptămânale ale familiilor monoparentale/izolate la domiciliu cu copii lor speciali astfel încât acestea să nu se mai expună.

În Romania există 10.000 de familii monoparentale iar dacă ne gândim la cele 8 din 10 familii cu unul sau mai mulți copiii speciali care divorțează atunci găsim un număr impresionant de familii care au reală nevoie de fi ajutate cu lista de cumpărături. Dorim să identificăm familiile monoparentale speciale și să le sprijinim în acest sens.

Astfel am ajuta concret o familie cu copil special să facă prevenția primordială contra CORONAVIRUS pe care fără acest ajutor n-ar mai putea-o avea.

Dacă ești părinte de copil special și ai nevoie de noi accesează linkul de mai jos și te vom contacta negreșit să te ajutăm, îți facem cumpărăturile.

Completează chestionarul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjScJPUMDBIoNpIRhFjqlMCO3vWOOFX7ekaUuxb3jytRH6BQ/viewform

Dacă ești voluntar scrie-ne intenția ta de a ni te alătura la adresa:

adhd.autism@yahoo.comoffice@autismartaadhd.ro

sau telefonic la 0749778050 și te vom primi în familia noastră să schimbăm împreună lumea în bine!

Shopping Cart